Най-благодатната среда в момента за сексуални киберпрестъпления е социалната мрежа Тик Ток“,

...
Най-благодатната среда в момента за сексуални киберпрестъпления е социалната мрежа Тик Ток“,
Коментари Харесай

Инспектор: „Тик Ток“ е най-благоприятната среда за сексуални киберпрестъпления

Най-благодатната среда сега за полови киберпрестъпления  е обществената мрежа  „ Тик Ток “ , разяснява пред възпитаници в Перник  контрольор Емил Илиев  от профилирания отдел „ Киберпрестъпност “ към Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ в Министерство на вътрешните работи.

По думите му  престъпници примамват жертвите си , а по-късно ги трансферират за връзка в друга среда.

Има взрив на полови похищения в интернет , а подрастващите би трябвало да бъдат деликатни при даването на персонални данни, фотоси, информация за персоналния си живот в основаните от тях профили, предизвести инспекторът. Той акцентира значимостта от предварителна защита на всички форми на кибернасилие – изнудване, уронване на авторитет, оскърбление и други, защото контузията за жертвите е огромна и труднопреодолима.

Киберпрестъпността, като актуален проблем измежду подрастващите, бе тематика през днешния ден в  Деня на отворените порти в Съдебната палата в Перник.  Ученици направиха проява на правосъден развой, обвързван с похищение посредством опасност и блудничество с малолетен. В ролята на арбитър и прокурор влязоха единадесетокласниците Мария Добрева и Любомир Методиев от VI СУ “Св.св. Кирил и Методий ”.

Денят на отворените порти в Съдебната палата в Перник се прави за поредна година за разпространение на ролята и прозрачността в активността на правосъдните институции.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР